aloes Aloes Wszystko o aloesie Kup aloes - aloe vera  naszym sklepie Aloe Vera Dlaczego nasz aloes O nas Najcz궜ciej zadawane pytania Kontakt

Aloes


Niezależne badania kliniczne

Żadna inna firma zajmująca się aloesem nigdy wcześniej nie przeprowadziła niezależnych badań na temat swoich produktów. Konkurenci Lily of the Desert nadal korzystają z informacji ogólnych na temat aloe vera. W roku 2008 zespół badawczy Lily of the Desert chciał poszerzyć naukę o aloe vera . Podjęliśmy więc decyzję o przeprowadzeniu badań klinicznych u ludzi, które zażywają produkty Lily of the Desert zawierające Aloesorb ™. Wyniki były znaczące, potwierdzające, że produkty Lily of the Desert z Aloesorb ™ były wyjątkowe i niezwykle korzystne dla konsumenta.

Wszystkie z badań klinicznych wykazały, że produkty Lily of the Desert z formułą AloesorbTM miały znaczący wpływ na poprawę absorpcji witamin i suplementów. Badania nad absorbcją dowiodły 20 krotne zwiększenie przyswajania witaminy C w pierwszej godzinie podczas podawania aloesu z AloesorbTM w odróżnieniu od wchłaniania witaminy C podawanej z wodą.
AloesorbTM działa na system transportowy w organizmie poprzez przenoszenie biologicznych składników aloesu, ale również w interakcji z innymi witaminami, minerałami i ziołami pomagając w transporcie tych komponentów do komórek tak by uzyskać maksymalną skuteczność.

Badanie University of Mississippi wykazało również, że Lily of the Desert jako jedyna marka w sprzedaży naturalnych produktów, miała najwyższe stężenie wielocukrów, jak również najwyższy zakres masy cząsteczkowej. Dodając Aloesorb ™ do wszystkich wyrobów, Lily of the Desert zwiększyło przyswajanie przez organizm witamin, składników mineralnych i ziół.

Układ odpornościowy jest to szereg procesów biologicznych w organizmie, które chronią przed chorobami poprzez identyfikację i zwalaczanie patogenów. Większa część układu odpornościowego to krwinki białe, które stanowią pierwszą linię obrony w systemie immunologicznym poprzez stworzenie "bariery", która tropi i zwalcza ciała obce w organizmie. Spadek liczby białych krwinek (zagrożony układ odpornościowy), może prowadzić do zakażeń i chorób.
Ostatnie niezależne badania kliniczne produktów z Aloesorb ™  firmy Lily of the Desert  wykazały 16% wzrost liczby krwinek białych w grupie osób zażywających aloes. Białe krwinki są kluczowym elementem systemu odpornościowego organizmu. Poprzez zwiększenie ilości białych krwinek, ciało jest lepiej przystosowane do naturalnego zwalczania infekcji i chorób.

Przeciwutleniacze

Ludzkie ciało jest stale atakowane przez wolne rodniki, które mogą spowodować nieodwracalne szkody dla naszego organizmu. Podobnie, ludzie są zarzucani sugestiami, że powinni podjąć walkę przeciwutleniaczami, które chronią przed atakami wolnych rodników.

Ostatnie niezależne badania kliniczne nad produktami Lily of the Desert z Aloesorb ™ wykazały 40% poprawę w redukcji potencjału utleniania (ORP). Pokazuje to, że ludzie, którzy spożywają nasz aloes z Aloesorb ™ mają 40% więcej ochrony przed wolnymi rodnikami, dając im tym samym co dzień silny przeciwutleniacz.

Redukcja azotanów

Badania kliniczne, wykazały znaczny bo aż 11% spadek poziomu azotanów w organizmie. Wyniki te wskazują na poprawę metabolizmu składników odżywczych w organizmie przez zmniejszenie ilości toksycznych produktów ubocznych (amoniak i azotany). Te dowody wyraźnie wskazują, że Lily of the Desert z Aloesorb ™ wspiera zdrowy układ pokarmowy.

Więcej dostępnych informacji o ALOESORB i wynikach z badań klinicznych oraz badań nad charakterystyką wysokocząsteczkowych polisacharydów pochodzących z aloesu i ich wpływ na potencjał stymulująco-odpornościowy  w języku angielskim:

Abstract

Structure Qualities Aloe Vera

Dr. Lisa Tully Explains

Immune And Wellness Study

Lily Safety study

LODC Absorption Study

AloesorbTM

W ciągu ostatnich lat zespół firmy Lily of the desert zainwestował ponad 6milionów USD na rozwój nowych technologii i jako jedyna firma opracowała formułę zwiększającą ilość pozyskiwanych z aloesu polisacharydów o szerszym zakresie masy cząsteczkowej tzw. AloesorbTM  przez co ilość zawartych w aloesie aktywnych związków jest przyswajalna w większym stopniu. Badania potwierdzają, że zastosowanie formuły AloesorbTM zwiększa przyswajalność witamin z 15% do 80%. Ma to więc duże znaczenie dla wszystkich którzy stosują na co dzień produkty aloesowe.

AloesorbTM to opatentowany proces, w którym izolowane są polisacharydy aloesu o wysokiej masie cząsteczkowej, a następnie łączy je z powrotem w produkty o masie 60mg na 2 uncje porcji. W połączeniu niskiej i wysokiej masy molekularnej polisacharydów aloesu maksymalizowana jest jego skuteczność w produktach Lily of the Desert wzmocnionych przez AloesorbTM.
Produkty wzbogacone o tą technologię pozwalają otrzymać maksymalne korzyści dla zdrowia - wspomagają układ pokarmowy, wchłanianie i przyswajanie substancji odżywczych oraz suplementów diety, zwiększają odporność, a także pomagają zmniejszyć ilość toksyn w organizmie.
Technologia ta jest pierwszą tego typu w branży aloesowej i to wyróżnia Lily of the desert od innych firm zajmujących się aloesem.
Wszystkie z badań klinicznych wykazały, że produkty Lily of the Desert z formułą AloesorbTM miały znaczący wpływ na poprawę absorpcji witamin i suplementów. Badania nad absorbcją dowiodły 20 krotne zwiększenie przyswajania witaminy C w pierwszej godzinie podczas podawania aloesu z AloesorbTM w odróżnieniu od wchłaniania witaminy C podawanej z wodą.

AloesorbTM działa na system transportowy w organizmie poprzez przenoszenie biologicznych składników aloesu, ale również w interakcji z innymi witaminami, minerałami i ziołami pomagając w transporcie tych komponentów do komórek tak by uzyskać maksymalną skuteczność.

POPRAWA PROCESÓW TRAWIENNYCH
Doustne przyjmowanie Aloe vera, pozostawia cienką odżywczą powłokę w ściankach żołądka, przełyku i przewodzie pokarmowym, które pozostają nienaruszone przez 48 godzin. Powłoka ta jest ważna dla działania polisacharydów, aby wprowadzić do przewodu pokarmowego inne naturalnie działające składniki oraz rozpocząć proces leczenia.
Lily of the desert zawierają nie więcej niż 1-4 ppm anthraquoine, które zapewniają bezpieczne i skuteczne efekty przeczyszczające przy zaparciach. Ostatnie badania pokazały, że Aloe vera może wspierać regeneracje tkanek i komórek oraz zdrowy układ pokarmowy, w tym : Acid Reflux, zgaga, IBS (zespół jelita drażliwego) i zaparcia.

WSPARCIE PRZECIWZAPALNE
Badania potwierdzają, że aloes zawiera glucomannans, specjalny receptor, który pomaga naprawić uszkodzone tkanki. Hormony roślinne z aloesu o nazwie auksyny i gibereliny przyspieszają uzdrowienie poprzez stymulowanie replikacji komórek. Połączenie kwasu salicylowego i magnezu działa jak środek przeciwbólowy, który łagodzi i niesie ukojenie.

Sód znajdujący się w aloesie zapobiega ubytkowi wapnia w stawach i kościach. Korzyści absorpcji pozwalają na penetracje i wchłanianie innych aktywnych składników, które maksymalizują ich wspólne działania oraz działania przeciwzapalne. Dr Ian Tizard z A & M University w Teksasie badał efekty wpływu aloesu na stany zapalne. Wyniki wykazały, że aloes posiada przeciwzapalny mechanizm blokowania niektórych bakterii i wirusów, które atakują organizm. Dzięki temu w znacznym stopniu zmniejszono obrzęk i zaczerwienienia w niektórych modelach doświadczalnych stanów zapalnych.

WSPOMAGANIE ODPORNOŚCI
Makrofagi są specyficznymi komórkami układu odpornościowego. Badania wskazują, że aloes ma stymulujące działanie na te komórki i że makrofagi w interakcji z innymi komórkami układu odpornościowego odgrywają istotną rolę w systemie obronnym organizmu. Badania potwierdzają, że polisacharydy aloesu masie atomowej powyżej 100.000 zapewniają wspomaganie odporności. Im wyższa masa cząsteczkowa, tym większe wsparcie układu odpornościowego. Badania pokazują, że polisacharydy mogą zwiększyć działanie białych krwinek, które odpowiedzialne są za niszczenie komórek obcych dla organizmu. Naukowcy podają, że udowodniono, iż aloes wzmacniał odpowiedź układu odpornościowego poprzez wspieranie rozwoju nowych, zdrowych komórek i zmniejszenie ogólnego działania wirusów w organizmie a tym samym rewitalizację ciała. Aloes może wspierać polepszanie się warunków odpornościowych. Badania nad odpornością wykazały 16% wzrost liczby białych krwinek u osób przyjmujących produkty Lily of the desert spośród grupy kontrolnej.

BADANIA NAD PRZECIWUTLENIACZAMI
Badania Potencjału Redukcji Utleniania (ORP) wykazały 40% wzrost wsparcia na poziomie przeciwutleniacza.

BADANIA NAD DETOKSYKACJĄ
Badania Potencjału Redukcji Utleniania (ORP) wykazały 11% redukcję azotanów, które związane są ze wsparciem poziomu toksyczności.

ZDROWIE SKÓRY
Badania pokazują, że aloes może penetrować trzy warstwy naskórka skóry. Wysoko polisacharydowy żel z aloesu może poprawić wchłanianie innych botanicznych ziół i witamin. Zazwyczaj produkty aloe vera powinny zawierać znaczącą ilość aloesu w formule, aby efektywnie oddziaływać na ludzką skórę.



Certyfikaty

Na całym świecie w skali roku sprzedaje się produkty zawierające Aloe Vera za ok. 110mld USD. Wielu ludzi znajdujących się w tej branży ostrzega przed stosowaniem produktów aloeso podobnych lub na bazie aloesu ale nie posiadających stosowanych certyfikatów o jakości stosowanego aloesu. Dla większości producentów wystarczy tylko niewielki dodatek czystego Aloe Vera żeby reklamować własne produkty jako aloesowe. Znaczna ilość produktów sprzedawanych jest rozcieńczone wodą lub produkowane są z niewłaściwie przetworzonego aloesu, który nie ma wystarczająco dużo składników naturalnych żeby mógł działać skutecznie.

Konsumenci w większości przypadków nie są w stanie zweryfikować, ilości i jakości Aloe vera w kupowanym produkcie. Firmy reklamują się posiadaniem różnych certyfikatów jakości. Niektóre z nich niewiele znaczą ponieważ gwarantują jedynie, że określony produkt zawiera aloes. Dlatego też, w 1982 r., kilka firm zajmujących się uprawą i produkcją wyrobów z Aloe Vera, zainicjowało utworzenie niezależnej Międzynarodowej Rady Naukowej dla Aloe (IASC), która każdego roku zgłoszone produkty testuje na ilość i jakość Aloe. Produkty, które spełniają rygorystyczne parametry otrzymują "pieczęć jakości". Według w/w organizacji sprzedaż jakościowo dobrego aloesu jest na poziomie 6 mld USD czyli ok. 5-6% całości sprzedaży.

Pieczęć organizacji IASC gwarantuje jakość oferowanych produktów www.iasc.org

Nasz zakład przetwórstwa spełnia najwyższe standardy. Każda partia jest na naukowo analizowana w celu zapewnienia, że posiada najwyższą jakość i zawiera biologicznie aktywne składniki Aloe i że zachowała pełną masę cząsteczkową polisacharydów/ głównego składnika biologicznie czynnego/. Mamy zapewnienie, że stosowana technologia przetwórstwa pozwala zachować wszystkie biologicznie aktywne składniki. Wszystkie uprawiane rośliny są wolne od substancji chemicznych i nawozów sztucznych. Te surowe normy są certyfikowane, monitorowane i kontrolowane przez Texas Department of Agriculture. Liście Aloe Vera są zbierane i składowane w chłodni w ciągu 4-6 godzin, aby nie dochodziło do utleniania lub rozkładu naturalnie występujących aktywnych składników zawartych w Aloe Vera .Z każdej rośliny zbiera się do produkcji 1 do 2 kg zdrowych liści zawierających maksymalny poziom stałych aktywnych składników. Ta metoda rolnictwa ekologicznego charakteryzuje się tym, że zachowuje czystość i gwarantuje, iż wszystkie wybrane do przetwarzania liście są najwyższej jakości, powyżej standardów branżowych.

Certyfikat Texas Departament of Agriculture potwierdza stosowanie przez nas ekologicznego systemu upraw.


Wszystkie rośliny są uprawiane wg ścisłych norm ekologicznych określonych przez USDA.

Organic Certification

Certyfikat Oregon Agriculture powierdza stosowanie ścisłych norm upraw ekologicznych prze siostrzaną spółkę "Lily of the desert" w Meksyku firmę Tomagricula.

W USA były przeprowadzone badania kilku producentów różnych marek. Wyniki badań wykazały następujące różnice między tymi produktami.
Pierwsza oryginalna tabela w języku angielskim, pod spodem tabela przetłumaczona na język polski:




Jak widać badania w Stanach Zjednoczonych wykazały, że większość produktów na bazie aloe vera nie ma znaczących korzyści prozdrowotnych, ponieważ większa część producentów koncentruje się na ilości oraz zysku, a nie na jakości i to nawet na wymagającym rynku amerykańskim, gdzie hodowla i produkcja aloesu ma kilkudziesięcioletnią tradycję.

Jak wygląda sytuacja na polskim rynku, gdzie z powodów klimatycznych nie ma żadnych plantacji, a tak zwani „producenci” importują całą partię surowca od trzecich dostawców z zagranicy.  
Przeważnie bywa tak, że aloes produkowany metoda rozpryskową jest przerobiony na proszek co ułatwia jego transport.

Po przewiezieniu aloesu w takiej postaci, na przykład do Polski otrzymuje się ponownie „sok aloesowy”, przez dolanie wody do owego proszku, przez co 90% wartościowych składników zostaje utracona. Taki sok smakuje i wygląda jak woda.

Podsumowując aloes przebadany klinicznie przez firmę z 40 letnią tradycją, która inwestuje w nowe technologie i wdraża je do produkcji, a cały proces od zasadzenia rośliny po produkt końcowy ma pod stałym nadzorem, to alternatywa dla nikłej wartości „100 %-owych soków z aloesu” dostępnych w Internecie czy sklepach zielarskich.